Mirosirea propriilor flatulaţii îmbunătăţeşte capacitatea pulmonară

smelling_farts_lungsMedicii români au reuşit în sfârşit să demonstreze ştiinţific ceva ce toată lumea ştia de foarte mult timp.

Videle, România. Câţiva cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate de la Videle au reuşit să ducă la bun sfarşit un studiu ştiinţific în care au fost implicaţi peste 34.000 de subiecţi, studiu ce arată de ce nimeni nu este deranjat de propriile lui pârţuri.

Cercetătorii au aflat astfel că anumiţi compuşi eliminaţi de organismul fiecăruia din noi, sub formă de flatulaţii, interacţionează cu moleculele din care sunt alcătuite alveolele pulmonare şi astfel cresc elasticitatea acestor mici săculeţi de aer, obţinându-se o mai bună capacitate pulmonară a subiecţilor.

Această capacitate pulmonară poate creşte cu până la 25%, dacă subiecţii se expun de cel puţin trei ori pe zi propriilor mirosuri. Pentru a putea beneficia la maxim de aceste tratamente, sfatul specialiştilor este să nu deschideţi geamurile când folosiţi toaleta şi să petreceţi cel puşin 35 de minute în acea încapere zilnic.

Leave a Reply