Pentru a proteja de poluare fonică zona Pipera, avioanele vor trebui să oprească motoarele imediat după decolare

plane-take-off-engines-stopRegulametul a intrat în vigoare astăzi şi este obligatoriu în Bucureşti pentru toate avioanele care decolează de pe aeroportul Henri Coandă.

Bucureşti, România. Începând de astăzi, procedurile de decolare ale avioanelor  de pasageri se vor schimba radical pe aeroportul Henri Coandă.

Astfel, orice avion care decolează şi trebuie să treacă peste zona Pipera, va trebui să oprească motoarele pentru a limita zgomotul pe care acesta îl face.

Măsura a fost luată de administraţia bucureşteană, în urma nenumăratelor plângeri ale cetăţenilor, în legătură cu zgomotul puternic făcut de avioanele care decolează.

Unul din piloţii unui avion Tarom care trebuia să decoleze în maxim o oră ne-a declarat: “Să sperăm că totul o sa fie bine. Voi încerca să accelerez la maxim avionul încă de pe pistă, pentru a putea reuşi traversarea zonei cu case fără să mă folosesc de puterea motoarelor. În principiu ar trebui să meargă. Dăcă nu, o sa fie unul din cele mai scurte zboruri din cariera mea.”

Leave a Reply