Persoanele imobilizate îşi pot testa scaunele cu rotile pe câteva pârtii din Poiana Braşov

partii_deschise_vara_scaune_rotile_handicapatiMinisterul Turismului doreşte să atragă fonduri suplimentare şi să umple pârtiile de ski şi pe perioada verii.

Bucureşti, România. În această vară, staţiunea Poiana Brasov are parte de o premieră. Trei din partiile de ski vor fi amenajate pentru a putea permite persoanelor care folosesc scaune cu rotile să se poată bucura de coborâri rapide, precum şi de concursuri tematice.

Pentru acest lucru, pârtiile vor fi curăţate de pietre şi nivelate, pentru a feri posesorii de scaune cu rotile de accidente neplăcute. Tot aici, monitori de “coborâre în scaun” vor putea da lecţii  doritorilor, iar tele-scaunele vor fi modificate pentru a putea permite persoanelor cu handicap accesul în ele.

Veteranii coborârilor în scaun au confirmat faptul că vitezele de coborâre sunt mult mai mari decât cele în cazul skiorilor clasici şi ele pot atinge valori de 230 km/oră. Cea mai periculoasă parte este oprirea, unde se vor folosi plase speciale, pentru a nu permite posesorilor de scaune, să ajungă la Ploieşti fără voia lor.

Leave a Reply