Peşte de sticlă autohton vândut cu 300.000 USD de o casă de licitaţii din New York

peste-sticla-licitatie-cristiesReprezentanţii casei Christie’s spun că rezultatul era asteptat datorită cautarii pe care o au în occident aceste obiecte de artă.

New York, Stale Unite. Celebra casă de licitaţii Christie’s a reuşit acum două zile să vânda un peşte de sticlă românesc cu suma de 300.000 USD unui colecţionar de artă care a dorit să rămână anonim.

Deşi obiectul nu se afla în cea mai bună stare, deoarece o aripă şi buza superioară erau ciobite, totuşi, acesta a fost achiziţionat pentru o sumă record, datorită faptului că este foarte rar.

Din cauza succesului licitaţiei, conducerea Christie’s a trimis în România câţiva specialişti care au încheiat un contract cu Muzeul Naţional de Artă pentru a găsi doritori români care să-şi vândă astfel operele de artă.

Este important de ştiut că valoarea acestor peşti de sticlă poate creşte substanţial dacă aceştia sunt însoţiţi de mileurile pe care au fost depozitaţi.

Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti a lansat un număr de telefon dedicat celor care doresc să-şi vândă peştii de sticla: 021.313.30.30. Conducearea muzeului a declarat că deşi nu toţi peştii de sticlă pot fi vânduţi la acest preţ, cu siguranţă românii care încă mai posedă astfel de obiecte pot încasa sume de ordinul miilor de dolari din vanzarea acestora, dar pentru mai multe informaţii va trebui să sunaţi la numarul menţionat mai sus.

Leave a Reply