Piraţii somalezi atacă două bărci cu braconieri în Delta Dunării

somali_pirat_atacks_japanese_whalersMai multe organizaţii pentru protejarea Deltei au salutat atacul şi speră că vor gasi în aceşti piraţi curajoşi un nou aliat.

În dimineaţa aceasta, căpitănia portului Tulcea a confirmat atacul unei ambarcaţiuni cu piraţi somalezi asupra a două vase de pescuit ilegal pe unul din braţele Dunării.

Deşi este prima oară când astfel de atacuri au loc în această zonă geografică, piraţii spun că vor continua incursiunile, mai ales că o astfel de reuşită le garantează mâncare pentru aproximativ opt luni de zile, iar carnea de peşte din România este una din cele mai sănătoase.

Întrebaţi de ziarişti de ce nu doresc să se apuce de braconaj, aşa cum fac toţi locuitorii Deltei Dunării, piraţii au mărturisit că ca nu dispun de tehnologia necesara pescuirii acestor specii de peşti, dar că tot ce au nevoie pentru capturarea unei nave pline cu braconieri şi peşti sunt o barca de mici dimensiuni din lemn şi un aruncător de rachete sovietic, care nu trebuie neapărat să funcţioneze.

Leave a Reply