Portofelele de proastă calitate scad cu 2% valoarea banilor depozitate în ele

devalorizarea-banilor-portofele-ieftineEconomiştii declară că fenomenul poate avea un impact major asupra inflaţiei mondiale, mai ales că aceste portofele sunt din ce în ce mai populare.

New York, Statele Unite. Câţiva economişti de prestigiu din cadrul Universităţii Princeton au efectuat un studiu care demostrează că o parte din inflaţia anuală resimţită în Statele Unite anul trecut a fost cauzată de calitatea slabă a portofelelor în care americanii îşi ţin banii.

Fenomenul nu este pe deplin înţeles la momentul actual, dar calculele arată că valoarea unei bancnote de 50 USD scade în fiecare luna cu 2% dacă aceasta se află într-un portofel ieftin.

Specialiştii se tem că odată cu apariţia portofelelor din hârtie, care sunt foarte populare în rândul tinerilor, acest fenomen se va amplifica şi Statele Unite riscă să se confrunte cu un nivel al inflaţiei fără precedent în ultimii 70 de ani.

Aceştia au dat şi câteva recomandări posesorilor de portofele. Pentru a nu pierde absolut nimic din valoarea banilor depozitaţi acestea trebuie să fie făcute din piele sau imitaţie, iar în ele trebuie sa avem cel puţin două carduri de credit.

Leave a Reply