Premieră medicală la Rădăuţi: prima fertilizare artificială in PET-o

in_vitro_fertilizareŞtirea a făcut înconjurul lumii într-un timp record iar comunitatea ştiinţifică asteaptă noi detalii cu privire la procedură.

Rădăuţi, România. Cercetătorii din aceasta mic oraş din Moldova au reuşit imposibilul în lumea medicală. Aceştia au pus la punct un procedeu de fertilizare artificială care nu mai necesită laboratoare medicale complexe şi medici specialişti.

Este vorba despre prima fertilizare in PET-o pe care orice doritor o poate realiza în propria casă, fără supravegherea medicului.

În plus, materialele necesare acestei proceduri se pot gasi oriunde şi constau în: o bucată sticlă de plastic (pet) de orice dimensiune care trebuie spălată în prealabil şi o soluţie salină pentru a permite embrionului să se dezvolte normal.

Deşi cercetătorii nu au dezvăluit cine este primul copil adus pe lume înaecest fel, aceştia spun că procedura este foarte sigura şi că toţi bebeluşii sunt normali şi sănătoşi, dar au un miros specific, în funcţie de utilizarea îniţială a fiecărui pet.

Leave a Reply