Premieră pentru Aviaţia Militară din România: primul Mig care a efectuat o misiune fără prabusire

mig-romanescPilotul a fost avansat în grad pentru această realizare istorică, iar echipa tehnică a bazei militare a primit un bonus de 15% la salariu

Bacău, Romania. Ieri dimineaţă, un pilot militar în vârstă de 37 de ani, a decolat de pe aeroportul din această localitate la bordul unui avion Mig şi a reuşit o performanţa unică, aterizând în condiţii de siguranţă la o jumătate de oră de la decolare.

Aterizarea nu a fost lipsită însă de incidente, deoarece pista aeroportului era înţesată de autospeciale pentru stingerea incendiilor, care erau obişnuite să intervină de urgenţă la fiecare zbor de antrenament.

Pilotul a declarat pentru noi: “Întotdeauna mi-am dorit să văd cum este o aterizare normală şi sunt fericit că sunt primul pilot militar care reuşeşte acest lucru. Am la activ circa 45 de catapultari şi acum pot să mă mândresc că am reuşit această premieră pentru aviaţia militară română.Să sperăm că şi alţi piloţi vor putea avea parte de astfel de împliniri, deoarece sunt foarte talentaţi şi pasionaţi de zbor.”

Echipa tehnică a aeroportului a inspectat îndelung aeronava, pentru a afla secretele care se află în spatele acestui zbor reuşit, pe care îşi doresc să-l mai repete.

Leave a Reply