Şoc în lumea artei: tabloul “Gioconda” este un print!

mona_lisa_print_gioconda_gutenberg_printing_houseSpecialiştii au confirmat astăzi că cel mai cunoscut tablou din lume nu este deloc ceea ce pare a fi.

Paris, Franta. În această dimineaţă muzeul Louvru a organizat o conferinţă de presă extraordinară, unde a anunţat că tabloul Gioconda, unul din cele mai valoroase tablouri din lume, nu este pictat de Leonardo Da Vinci, ci a fost “printat” într-o tipografie Gutenberg, pe baza fişierului trimis de celebrul pictor.

Cercetătorii au declarat că urmele găsite pe pânză demonstrează clar că tabloul nu a fost pictat cu mijloacele convenţionale din acea vreme, ci a fost tipărit pe ceea ce se crede că este prima imprimantă color din lume.

Acum, aceştia doresc să afle dacă tabloul a fost tiparit într-un singur exemplar sau avem de-a face cu mai multe copii care nu au fost descoperite încă.
Imprimarea s-a făcut cu o tehnologie “candle” (n.r. lumânare) care este o variantă rudimentară a tehnologiei “laser” folosită de majoritatea imprimantelor din zilele noastre.

Tot în această dimineaţă muzeul parizian a luat decizia de a retrage tabloul de la prezentare şi acesta a fost înlocuită cu altă lucrare a celebrului pictor renascentist.

Leave a Reply