Un grup de romi s-a branşat ilegal la Centrala Nucleară de la Cernavodă

centrala-nucleara-cernavoda-bransare-ilegala-tigani-romiAceştia foloseau energia furată pentru cuptoarele electrice de mare putere cu care topeau metalele furate de pe şantierul naval Constanţa.

Cernavodă, România. Tehnicienii din cadrul Centralei Nucleare de la Cernavodă au sesizat poliţiei faptul că o mare parte din cantitatea de energie produsă de reactorul trei al centralei nu ajunge la releele Nuclear-Electrica, ci se pierde undeva pe parcurs.

După câteva cercetări poliţia din oraşul Cernavodă a constatat faptul că un grup de romi legasera ilegal câteva cabluri electrice de firele de înaltă tensiune, pe care era transportată energia electrica.

Se pare că romii au reuşit să fure aproximativ 20% din energia produsă de acest reactor, ceea ce înseamnă circa 4% din totalul energiei electrice produse în România.

Deşi iniţial romii au fost arestaţi, conducerea centralei a decis să retragă plângerea şi chiar a angajat câţiva din aceştia, datorită faptului că romii posedau cunoştinţe avansate de electronică.

Leave a Reply