Volvo şi maşina cu auto-distrugere

volvo_masina_auto_distrufere_siguranta_pietonilorCelebra firmă suedeză vrea să cucerească piaţa auto cu un nou concept.

Stokcholm, Suedia. Unul din cei mai cunoscuţi producători de maşini din lume, Volvo, va începe din această vară comercializarea unui nou tip de autovehicul care, aşa cum spune producătorul, va seta noi standarde de siguranţă în ceea ce priveşte pietonii.

Daca până acum, în cazul unui accident în care erau implicaţi pietoni, aceştia aveau cel mai mult de suferit, se pare că acum Volvo vrea să schimbe puţin situaţia şi de aceea a lansat o maşina echipată cu un sistem de auto-distrugere, în momentul în care computerul de bord iţi dă seama că un pieton nu mai poate fi ferit de un eventual accident.

Volvo declară că explozia care distruge complet maşina va salva viaţa a mii de pietoni în viitor. În ceea ce priveşte soarta pasagerilor din maşinile care explodează, Volvo nu a făcut nici o precizare, dar a adăugat că principala preocupare a specialiştilor a fost pietonii.

Ei au ţinut însa să precizeze că o eventuala explozie ucide pasagerii maşinii instantaneu, fără ca aceştia să realizeze absolut nimic, lucru care nu se întampla astăzi, în cazul unui pieton lovit de o maşină, care are suficient timp sa-şi vadă trecând prin faţa ochilor întreaga viaţă.

Leave a Reply