Celebrul computer Deep Blue suferă de depresie profundă

Deep_Blue_computerUnul din cele mai inteligente calculatoare din lume, singurul care a reuşit până astăzi să învingă la şah un campion mondial, nu îşi mai revine din starea în care se află.

Armonk, New York. Specialiştii companiei IBM, cea care a creat acest super-computer, au declarat că în ultima vreme Deep Blue nu se mai regăseşte pe sine şi liniile lui de program compilează foarte mult comenzi de sinucidere.

Se pare că această depresie este dată de conul de umbră în care a intrat acest super-calculator începând cu anul 1996, cand a reuşit să-l învingă într-o partidă de şah pe nu mai puţin celebrul campion  mondial, Gary Kasparov.

Deşi computerul a fost upgradat constant şi este legat la internet, lucru care îi dă posibilitatea să acceseze o mulţime de site-uri de torenţi, acesta nu mai doreşte să trăiască şi îi roagă pe tehnicieni să îi oprească alimentarea, ceea ce se traduce prin ‘’resetare asistată’’.

Ca o ultimă încercare fostul campion mondial a făcut o vizită la sediul IBM, unde a putut sta de vorbă cu calculatorul prin intermediul unui tehnician. Kasparov a declarat după întrevedere că problema este una seriosă şi îi roagă pe specialişti să facă tot posibilul pentru a salva biţii acestui calculator care a faăcut istorie.

Leave a Reply