Datorită cantităţilor mari de deşeuri, traseele montane vor fi marcate cu peturi folosite

trasee_montane_peturiReprezentanţii salvamontiştilor din România au informat publicul cu privire la acest proiect, care doreşte să dea o a doua viaţă milioanelor de pet-uri care se află pe versanţii patriei noastre.

Braşov, România. Începând din această vară turiştii care vor efectua drumeţii montane în orice masiv din România, vor avea plăcuta surpriză să găsească toate traseele montane marcate cu pet-uri folosite.

Există mai multe beneficii ale acestor noi tipuri de marcaje cum ar fi: acestea nu se degradează cum se întâmplă în cazul marcajelor cu vopsea, iar costurile cu amplasarea acestora sunt de neglijat deoarece salvamontiştii vor trebui doar să le mute de pe mijlocul cărărilor pe marginea acestora, bineînţeles păstrând o logică aparte.

Astfel, traseele destinate tuturor categoriilor de vârstă vor fi marcate cu pet-uri de apă plată sau minerală, pentru traseele mai dificile care se pretează doar adulţilor cu aptitudini fizice bune se vor folosi pet-uri de sucuri răcoritoare sau energizante, iar pentru marcajele destinate alpiniştilor experimentaţi se vor folosi doar pet-uri de bauturi alcoolice.

Pentru uşurarea muncii celor care vor face aceste marcaje, iubitorii de munte sunt rugaţi ca începând de săptămâna aceasta să nu mai coboare cu pet-urile la cabane după terminarea drumeţiilor, ci să le arunce pe cărările de munte pentru a fi culese şi folosite de salvamontişti.

Leave a Reply