În această vară toţi cocalarii din Ferentari vor fi vaccinaţi împotriva malariei

cocalari_vaccin-malarie_sector_cinciDeşi majoritatea locuitorilor de aici sunt doar purtători ai acestui virus periculos, Direcţia Sanitar Veterinară nu vrea să rişte sănătatea celorlalţi locuitori ai capitalei.

Bucureşti, România. Direcţia Sanitar Veterinară de pe raya municipiului a luat decizia ca începând cu luna Iunie a acestui an, toţi locuitorii din zona Ferentari să fie vaccinaţi împotriva malariei şi a febrei tifoide.

Vaccinurile vor fi administrate de echipe speciale de medici, care vor fi însoţite de mascaţi şi care vor vizita fiecare domiciliu în perioada 15 Iunie -15 Iulie.

La aflarea veştii, majoritatea locuitorilor de etnie au început să se baricadeze în case şi unii au creat comitete de urgenţă care vor bloca accesul pe principalele străzi din zonă în perioada vaccinărilor forţate.

Reprezentanţii lor au declarat că aceste două boli erau singurele care protejau de intruşi cartierul lor şi că nu vor permite ca acest sistem natural de apărare să dispară, astfel expunându-i pe aceştia la un trai în comun cu ceilalţi locuitori ai capitalei.

Leave a Reply