Institutul de Fizică Nucleară a lansat primul grătar care foloseşte “fuziunea nucleară la rece”

cold_fusion_barbecue_product_newReprezentanţii acestuia spun că grătarul va rezolva marea majoritate a problemelor pe care fiecare bărbat le are când pregăteşte un grătar normal.

Măgurele, România. IFN va introduce pe piaţă în acest an un nou concept de grătar care va folosi o tehnologie rezervată până acum doar centrelor de cercetare din domeniul fizicii nucleare.

Acest nou grătar va folosi principiul “fuziunii nucleare la rece”, iar beneficiile acestuia sunt net superioare grătarelor cu cărbuni sau cu lemne.

În primul rând nu există pericolul arsurilor pentru cel care foloseşte grătarul deoarece carnea se va prepara la temperatura ambiantă iar odată aprinse “pilele nucleare” vor putea fi folosite pentru cel puţin cinci ani.

Grătarul nu necesită nici un fel de întreţinere dar producătorul recomandă ca odată la trei ani proprietarul să îl supună unei revizii tehnice la cea mai apropiată centrală nucleară.

Grăterele se pot instala şi în aer liber dar fizicienii recomandă ca acestea să fie plasate în sarcofage de beton de minim 80 cm grosime. Singurul inconvenient al noului produs va fi că acesta nu vor putea fi instalat la o distanţă mai mica de 700 de metri de altul, altfel proprietarii riscă ca cele două grătare să formeze masă critică şi să producă o explozie termonucleară de mici dimensiuni care poate distruge totul pe o rază de doi kilometri.

Leave a Reply