Mituri despre inteligenţă: delfinii folosiţi la descoperirea torpilelor neexplodate

delfini_inteligenti_torpilePână nu demult această specia era considerată una din cele mai inteligente din lume, dar acum avem mari rezerve în această privinţă.

Point Loma, Statele Unite. Unul din cei mai inteligenţi delfini din lume a descoperit pe fundul oceanului, în largul coastelor oraşului San Diego o torpilă neexplodată, veche de peste un secol.

Acest super-delfin, care până mai ieri era considerat cel mai deştept din specia lui, a localizat cu ajutorul organului de eco-locaţie torpila şi a semnalat scufundătorilor locul în care se află, ciocănind cu botul vârful acesteia, spre diperarea scafandrilor care îl însoţeau.

Aceştia au fost nevoiţi să se retragă la suprafaţă şi în ciuda chemărilor repetate ale dresorului, delfinul a continuat să lovească torpila. În cele din urma a adus-o la suprafaţă şi pur şi simplu a aruncat-o în barca geniştilor care au reuşit să sară în ocean în ultimul moment.

Din fericire torpila nu a explodat şi a putut fi dusă şi distrusă într-un poligon amenajat. În urma acestei întâmplări, specialiştii zoologi au retrogradat această specie de mamifere în ceea ce priveşte nivelul inteligenţei undeva între lemuri  şi  leneşi.

Leave a Reply