Premieră medicală în România: primul transplant de apendice din lume

primul_transplant_apendicePacientul care a suferit transplantul se află în stare foarte bună şi va rămâne sub supravegherea medicilor circa patru ani.

Cluj, România. Cîţiva medici de renume de la Spitalul Judeţean din Cluj au reuşit o premieră în lumea medicală internaţionala, după ce au reuşit cu succes transplantarea unui apendice unui pacient în vârstă de 35 de ani.

Acesta pierduse organul într-un accident de căruţă în urmă cu nouă ani şi trebuia sa efectueze în fiecare zi tratamente speciale pentru a rămâne în viaţă. Operaţia care a durat circa 12 ore a fost efectuată de două echipe de chirurgi, iar medicii spun că pacientul va putea de acum înainte să ducă o viaţă normală.

Persoana de la care a fost prelevat organul vital decedase în urmă cu doi ani din cauze naturale, dar a durat foarte mult până familia acestuia a putut fi convinsă să semneze toate documentele necesare efectuării transplantului.

Chirurgii nu vor să se oprească aici şi spun că doresc să efectueze anul acesta primul transplant de coloană vertebrală din lume.

Leave a Reply