Primul bumerang nuclear a fost dezvoltat de Coreea de Nord

bumerang_nuclear_coreea_nord

Este o nouă provocare a Coreei de Nord la adresa păcii mondiale şi a bunului simţ.

Phenian, Coreea de Nord. Agenţia de ştiri din micul şi prietenosul stat comunist, a anunţat media internaţională ca inginerii nord coreeni au reuşit instalarea unei ogive nucleare pe un bumerang de mari dimensiuni.

Conducerea partidului comunist dăduse instrucţiuni clare în urmă cu doi ani cercetătorilor, să dezvolte un instrument de lansare a proiectilelor nucleare care să permită recuperarea acestora în cazul în care, din motive tehnice, acestea nu detonează pe teritoriul statului atacat.

Bumerangul are dimensiuni considerabile, cu o lungime de şapte metri şi poate transporta o bombă nucleară cu o putere comparabilă cu cea a bombei care a fost lansată asupra oraşului japonez Hiroshima.

Purtătorii de cuvânt ai armatei nord-coreene au declarat că bumerangul va fi instalat în apropierea graniţei cu Coreea de Sud.

Pe de altă parte, specialiştii în apărare ai Statelor Unite sunt îngrijoraţi de acest anunţ, deoarece cred că această armă are un potenţial uriaş, datorită faptului că odată aruncată, nu lasă nici o amprentă radar şi nu face absolut nici un zgomot, ceea ce o face practic imposibil de localizat şi distrus.

Leave a Reply