Rebelul sirian care a mâncat inima unui soldat era de fapt un anatomo-patolog de renume din Damasc

rebel_sirian_mancandAcesta a declarat pentru CNN că condiţiile de muncă devin insuportabile, iar lipsa unei baze materiale îi forţează să folosească fel de fel de tehnici mai puţin cunoscute.

Damasc, Siria. Controversa cu privire la identitatea persoanei care se pare că mănâncă inima unui soldat al regimului Bashar s-a încheiat, odată cu interviul pe care acesta l-a acordat postului CNN.

“Rebelul sirian” este de fapt unul din cei mai cunoscuţi medici patologişti din Damasc, care conform propriilor declaraţii, are ca job investigarea fiecărei morţi suspecte care se raportează.

Acesta a spus: “Gestul meu, care se pare că a îngrozit întreaga lume, a fost unul pur ştiinţific şi toţi medicii anatomo-patologişti din Siria recurg la astfel de analize în cazul în care corpurile nu pot fi transportate la spital, pentru o autopsie clasică. Un alt motiv este şi baza materială precară, care ne forţează să ne bazăm pe propriile simţuri, pentru a investiga cauzele fiecărui deces pe care îl avem. În primul rând este vorba despre miros, pipăit, dar cel mai important este gustul, care poate să ne dezvăluie multe din secretele unei crime. În ceea ce priveşte referirile la Allah care apar în imagini, vreau să precizez că numai cine nu ştie prin ce trecem de fiecare dată când facem asemenea proceduri, ne poate acuza de limbaj nepotrivit. Nu înţeleg de ce “Oh my god!” este permis aproape în orice situaţie , dar “Alah este mare!” nu trebuie folosit nici măcar în cele mai dificile momente ale carierei noastre”.

Leave a Reply