Uimitor: cercetătorii au reuşit transformarea unui diamant într-o mină de 0.5

mine_diamondGrupul de oameni de ştiinţă care a efectuat experimentul a fost concediat şi cercetătorii daţi în judecată de institutul care deţinea diamantul.

Karachi, Pakistan. Săptămâna trecută un grup de cercetători de la Institutul Naţional de Tehnică din capitala Pakistanului, a reuşit o premieră în lumea ştiinţifică.

Aceştia, folosind un laser de mare putere, au reuşit transformarea instantanee a unui diamant alb de aproximativ 560 de karate într-o mină de 0.5mm. Deşi iniţial cercetătorii au dorit să facă publică realizarea, aceştia au înţeles gravitatea faptei lor şi au încercat să ascundă orice urmă folosind mina de 0.5 la un creion cu care se semna condica în fiecare dimineaţă.

În scurt timp însă, institutul a observat lipsa diamantului şi a făcut cercetări amănunţite pentru a afla adevărul. Când au fost chestionaţi, oamenii de ştiinţă au declarat că, deşi iniţial au dorit să poată crea un diamant prin rearanjarea atomilor de carbon dintr-o mină, unul din ei a făcut o greşeală enormă şi a schimbat sensul experimentului.

Aceştia au fost daţi în judecată de institut şi vor trebui să platească daunele provocate, care se ridică la aproximativ 3.4 milioane dolari.

Leave a Reply