14 Iunie – Ziua mondială a donării de sânge: Siria şi-a atins deja cota mondială pentru întreg anul 2013

siria_donare_sangeOrganizaţia Mondială a Sănătăţii mulţumeşte atât regimului Bashar cât şi rebelilor pentru acest frumos cadou făcut întregii lumi.

Damasc, Siria. OMF a anunţat ieri, cu ocazia zilei mondiale a donării de sânge că populaţia siriană a dat dovadă de un zel nemaiîntâlnit până acum şi a reuşit ca în primele şase luni ale anului să îşi atingă cota de donare pentru anul in curs.

Directorul organizaţiei a făcut mai multe precizări: “Ne bucurăm să vedem că în această ţară tot mai mulţi tineri, copii şi bătrâni au fost cooptaţi în acest proiect naţional de donare. Mulţumesc în special copiiilor cu vârste fragede care au donat sânge din abundenţă, chiar cu riscul pierderii vieţii. Avem cazuri înregistrate de donatori care au reuşit să doneze de circa 3-4 ori în aceeaşi lună, lucru care nu este indicat de către noi, dar care totuşi trebuie apreciat. Singurele persoane care nu au dorit să doneze sânge până acum au fost conducătorii regimului Bashar şi a rebelilor, dar acelştia sunt aşteptaţi în perioada următoare pentru a da în continuare un exemplu şi a promova acest obicei dătător de viaţă. “

Leave a Reply