2014 – Turneul Roland Garros va permite înscrierea la competiţia de dublu doar a cuplurilor gay

Roland_Garros_turneu_gayNoua lege franceză care permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex schimbă regulile unuia din cele mai importante competiţii sportive din lume.

Paris, Franţa. Începând cu ediţia din 2014 sportivii care doresc să se înscrie la competiţia pe echipe a Openului francez trebuie să formeze un cuplu atât din punct de vedere sportiv cât şi sexual.

Modificările de regulament nu fac decât să armonizeze regulamentele turneul de tenis la legislaţia franceză în vigoare. În plus, cuplurile vor trebui să fie căsătorite cu cel puţin şase luni înainte de începerea oficială a turneului, pentru a putea demonstra că relaţia lor se bazează mai întâi pe dragoste sinceră şi după aceea pe dragostea pentru sportul alb.

Una din cele mai celebre sportive care şi-a recunoscut orientările sexuale încă din timpul carierei, Martina Navratilova, a declarat pentru CNN că decizia oficialilor turneului va îmbunătătii calitatea jocului şi nivelul fair-play-ului de la nivelul zgurii, dar cu toate astea va trebui dublat numărul de oameni de ordine în eventualitatea izbucnirii unor incidente pasionale între jucătorii adverşi.

Leave a Reply