A fost lansată prima consolă PSP VITA pentru nevăzători

psp_vita_braile_nevazatoriCompania Sony este prima din lume care încearcă să aducă puţină bucurie nevăzătorilor, care până acum au fost neglijaţi de companiile de divertisment.

New York, Statele Unite. Celebra companie Sony a anunţat astăzi lansarea unei noi console de jocuri Play Station Portable VITA pentru nevăzători. Aceştia vor putea de acum înainte să joace jocuri electronice aşa cum o făceau şi utilizatorii normali, doar că nu va mai fi nevoie ca jucătorul să privească ecranul, fiind necesară doar trecerea degetelor pe deasupra consolei.

Momentan compania a lansat doar 23 de jocuri cu grad scăzut şi mediu de dificultate , dar în viitorul apropiat va dori să ofere utilizatorilor toate jocurile care se pot juca şi pe consolele clasice.

Preţul unei astfel de console Braille este de 1200 de dolari, mult mai scumpă decât cele de până acum. Unul din Directorii de Produs a declarat: “Aceşti consumatori nu prea au ce să facă cu banii, pentru ca în marea lor majoritate nici nu părăsesc domiciliul şi ne-am gândit că dacă tot îşi doresc această consolă, să îi punem să plătească un preţ pe măsură. Cine nu doreşte să plătească se poate juca în continuare cu un ghemotoc de hârtie sau un mosor de sfoară.”

Leave a Reply