Americanii vor să captureze primul taliban în viaţă pentru a studia cum funcţionează

taliban_capturareArmata americană a primit o sarcină dificilă din partea preşedintelui Obama care doreşte să pună mâna pe tehnologia talibană.

Washington, Statele Unite. În urmă cu câteva zile lupta împotriva terorismului a căpătat noi dimensiuni pentru administraţia americană.

Astfel, preşedintele american Barack Obama a trimis ordine clare generalilor americani responsabili cu operaţiunile din Afganistan şi Iraq, să încerce să captureze primul taliban viu, care va fi adus pe teritoriul Statelor Unite, unde va fi cercetat în amănunţime pentru a vedea modul în care funcţionează şi secretele care stau în spatele succeselor în lupte ale acestei rase.

Până acum preşedintele a evitat să dea un astfel de ordin, deoarece se ştie cât de dificil este să prinzi un asemenea specimen în viaţă şi se temea că majoritatea generalilor şi-ar fi dat demisia din cauza imposibilităţii îndeplinirii acestei sarcini.

În acest scop a fost creat un laborator secret, îngropat la circa 3 km în subteran, care poate permite studierea oricărei specii, indiferent cât este de periculoasă, fără a exista riscul unei contaminări a exteriorului.

Leave a Reply