Ardelenii reclamă că benzile de bagaje din aeroporturile româneşti sunt prea rapide pentru ei

ardeleni_bagaje_aeroportAceştia doresc scăderea vitezei acestor pentru a putea să-şi recupereze bagajele în aceeaşi săptămână.

Cluj, România. De câteva zile aeroportul din Cluj este blocat din cauza imposibilităţii cetăţenilor ardeleni de a-şi prelua bagajele de pe benzile transportoare.

Aceştia au făcut deja o plângere la Ministerul Transporturilor cerând scăderea cu 80% a vitezei benzilor în toate aeroporturile din România.

Unul din ei, Dan Grabnic a declarat: “Este inadmisibil să vezi cum bagajul tău zboară pe lângă tine şi să nu poţi să faci nimic în sensul acesta. Au fost dăţi când am aşteptat şi 3-4 săptămâni pentru a reuşi să preiau bagajul şi asta după ce câţiva prieteni au oprit curentul în tot aeroportul şi astfel benzile de bagaje s-au mişcat mult mai încet. Daca mai ai cu tine si 2-3 bagaje îţi poate lua şi doua luni până le recuperezi.”

Un comunicat al Ministerului Transporturilor  spune că în toate aeroporturile viteza acestor benzi este normală şi se situează undeva la 0,4 km/oră. Cu toate acestea ministrul de resort a trasat o directivă tuturor aeroporturilor, cerându-le ca toate bagajele persoanelor de etnie ardeleană să fie depozitate sub forma de grămezi pe una din pistele dezafectate, urmând ca aceştia să le preia în ritmul lor de la locul stabilit.

Leave a Reply