Barack Obama: În Siria s-a folosit gaz sarin fără prescribţie medicală

Barack_Obama_siria_sarinGuvernul american este foarte îngrijorat că aşa cum s-a întâmplat cu abuzul de antibiotice, populaţia din Siria expusă acestui gaz va deveni imună la viitoarele arme chimice pregătite de americani.

Washington, Statele Unite. Preşedintele american a declarat că există indicii clare că în Siria atât regimul Bashar cât şi rebelii folosesc gaz sarin în atacuri, dar lucrul cel mai grav este că acesta este folosit fără prescripţie medicală.

Barack Obama a adăugat “Se pare că nu am învaţat nimic din lecţia antibioticelor care au fost folosite decade întregi fără discernământ şi care au creat o rezistenţă puternică a bacteriilor la aceste tratamente. Acest lucru se va întâmpla şi acum, dacă folosirea gazului fără acordul unei instituţii medicale va continua. Programul chimic al Pentagonului în care s-au investit sume colosale se vede pus în pericol deoarece în viitorul apropiat populaţia expusă la aceste arme chimice va căpăta o rezistenţă crescută şi astfel, armele create de noi vor deveni în viitor ineficiente. Rog părţile implicate în conflictul sirian să înceteze orice folosire a armelor chimice sau biologice fără a consulta în prealabil guvernul american.”

Leave a Reply