Biserica Ortodoxă Română vrea să se afilieze la cultul Scientologic pentru a face o ştiinţă din primitul banilor de la enoriaşi

patriarhul_daniel_scientologie_tom_cruise

Tom Cruise este unul din reprezentanţii cultului care a făcut o vizită patriarhiei în acest scop.

Bucureşti, România. Cultul Scientologic a reuşit în cele din urmă să treacă oceanul şi să se stabilească şi pe malurile Dâmboviţei.

Recent, unul din cei mai cunoscuţi ambasadori ai acestui cult a fost prezent la Bucureşti unde s-a întâlnit cu reprezentanţii conducerii Bisericii Ortodoxe Române pentru a încheia negocierile afilierii BOR la cultul pe care vedeta îl reprezintă.

Acesta a declarat că Biserica Ortodoxă Română a demonstrat în ultimii zeci de ani că se apropie foarte mult de valorile Scientologiei datorită ştiinţei cu care a reuşit să strângă de la enoriaşi sume uriaşe de bani, fără să ofere în schimb servicii bisericeşti şi lumeşti mai bune. Cu toate acestea BOR nu şi-a pierdut din influenţă şi chiar a devenit mai puternică odată cu sărăcirea populaţiei.

Patriarhul BOR a confirmat proiectul de afiliere şi a declarat că Scientologia se potriveşte ca o mânuşă de firmă pe valorile pe care mai marii bisericii le promovează în sânul ortodoxismului românesc.

Ca şi o paranteză nevinovată, la întâlnire atât Tom Cruise cât şi Patriarhul Daniel au sosit cu două maşini Mercedes de ultimă generaţie, tot aşa cum obişnuia să se deplaseze şi Isus Hristos pentru propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu.

Leave a Reply