Câştigătorul concursului de spelling a primit o condamnare cu moartea pentru pronunţarea corectă a cuvântului “evreu”

SPELLING_BEE_castigatorEste a doua oară când un non-rezident iranian primeşte o pedeapsă capitală în lipsă, după celebrul scriitor britanic Salman Rushdie.

Teheran, Iran. Actualul lider religios al Iranului l-a condamnat la moarte în lipsă pe câştigătorul de anul acesta al concursului de spelling din Statele Unite, după ce acesta a reuşit să pronunţe corect pe litere cuvântul “evreu”.

Nu este pentru prima oară când participanţii la acest concurs primesc ca probă cuvinte cu tentă israeliană, dar este prima oară când cineva are curajul să dea răspunsul corect, fără să poarte o mască neagră pentru a-i masca identitatea.

Liderul spiritual iranian a declarat că se vede nevoit să dea un exemplu clar lumii non-musulmane pentru stoparea oricăror incercări de prozelitism israelian în rândul tinerilor de pe întreg globul.

Acesta a declarat: “Nu este un cuvânt greu, dar ce ne-a deranjat a fost încrederea cu care copilul a dat răspunsul corect, ceea ce denotă faptul că acesta este un bun cunoscător al limbii ebraice, ceea ce nu înseamnă decât că este un duşman al poporului iranian.”

Leave a Reply