Cel mai vechi craniu de copil găsit lângă cea mai veche sticlă de băutură carbogazoasă

craniu_copilDescoperirea aduce din nou în discuţie pericolul băuturilor îndulcite de-a lungul istoriei.

Djibouti, Etiopia. Cercetătorul etiopian Zeray Alemseged, care a descoperit cel mai vechi craniu de copil datând de acum 3,3 milioane de ani, a anunţat în premieră că alături de craniu a găsit şi ceea ce pare a fi cea mai veche sticlă de băutură răcoritoare.

Sticla care încă mai conţinea o cantitate mică de băutură a fost trimisă spre analiză la unul din laboratoarele de cercetare Coca Cola. Compania a anunţat că din analize a reieşit faptul că băutura este o copie ieftină a actualei băuturi Coca Cola, care se comercializeaza în întreaga lume.

Din analiza craniului s-a putut demonstra că posesorul în cauză era un consumator frecvent de astfel de băuturi, deoarece dinţii acestuia se aflau într-un stadiu avansat de degradare.

Cercetătorii nu au putut stabili exact motivul decesului, pentru că nu au putut găsi până la momentul de faţă nici un martor ocular care să povestească cum s-a întâmplat tragedia. Dacă există persoane care recunosc copilul şi pot da mai multe informaţii, aceştia sunt rugaţi să sune la cel mai apropiat institut de atropologie.

 

Leave a Reply