Cercetătorii au creat primul ficat din celule stem dezvoltat în mediu alcoolic şi rezistent la ciroză

ficat_ciroza_stem_alcoolDescoperirea este un pas important al omenirii în lupta cu substanţele care ne fac viaţa mai frumoasă dar mult mai scurtă.

Universitatea Columbia, Statele Unite. O echipă de cercetători a reuşit să creeze în laborator primul ficat care poate fi transplantat unei persoane şi care este rezistent la una din cale mai periculoase boli, ciroza.

Trebuie menţionat că ficatul artificial a fost crescut din celulele stem ale unei persoane alcoolice şi formarea acestuia s-a făcut controlat, într-o soluţie slab alcoolizată pe bază de bere.

Echipa de cercetători a anunţat că ficatul astfel creat este imun la orice problemă care poate apărea din cauza consumului băuturilor alcoolice şi că persoana care va primi organul va putea consuma liniştit alcool, fără să se teamă de reacţii adverse.

Trebuie menţionat că experimentul a fost finanţat de cea mai mare firmă producătoare de bere din Statele Unite, Anheuser-Busch Inc., care de foarte mult timp doreşte să descopere un tratament împotriva acestei boli necruţătoare, care îi consumă consumatorii în cea mai prolifică perioadă.

Leave a Reply