Daca vrei să auzi marea, ia un pet folosit şi pune-l la ureche

asculta_marea_petNoua modă lansată de primarul Constanţei la Mamaia va reuşi să dea o întrebuinţare miilor de pet-uri de pe litoralul românesc.

Mamaia, România. Radu Mazăre, faraonul oraşului Constanţa i-a rugat pe turiştii care vor sosi în acest an pe litoralul românesc să nu fie deranjaţi de miile de peturi de pe plajă, ci să le dea noi intrebuinţări, până ce primăria va lua o decizie cu privire la acestea.

Astfel, el a declarat că toţi cei care încearcă pot auzi mult mai bine sunetul mării în aceste pet-uri decât o făceau până acum când foloseau cochilii de melci sau scoici aduse la mal de valuri.

El a declarat: “Lumea evoluează şi ce era odata ok pentru noi nu este neapărat bun şi pentru copiii noştri. Nu înţeleg de unde aversiunea asta pentru pet-uri, atâta timp cât fac parte din fauna marină. În loc să ne plângem, mai bine am asculta marea în plasticul lor, sau ne-am face şiraguri din ele, aşa cum obişnuiam să facem cu scoicile când eram mici.”

Se estimează că litoralul românesc găzduieşte momentan peste 4.500.000 de pet-uri, iar îmbucurător este faptul că toate aceste pet-uri au oprit fenomenul de eroziune al plajelor, care dădea mari bătăi de cap autorităţilor.

Leave a Reply