Datorită lipsei masive de ciclişti suspendaţi pentru dopaj în acest an Turul Franţei va permite şi înscrierea maratoniştilor

tour_france_2013Decizia de ultimă oră a Federaţiei Internaţionale de Ciclism salvează această competiţie celebră pentru domeniul dopajului.

Paris, Franţa. Cea mai celebră competiţie ciclistă a lumii, Turul Franţei, va fi organizată şi în acest an, mulţumită deciziei forului internaţional în domeniu, care va permite înscrierea în competiţie şi a altor atleţi, în special maratonişti şi triatlonişti.

Trebuie să reamintim că anul trecut aproximativ 95% din sportivii participanţi au fost suspendaţi pe viaţă pentru dopaj, iar măsurile drastice luate de autorităţi pentru stoparea acestui fenomen, au făcut ca majoritatea rutierilor de performanţă să se retragă din acest sport pentru că, spun ei, măsurile luate nu le mai permit atingerea de performanţe notabile.

Deşi la prima vedere pare imposibil ca un maratonist să concureze de la egal la egal cu un ciclist, anul acesta acest lucru este posibil deoarece toţi cicliştii care vor participa nu se vor mai putea dopa, lucru care va duce la scăderea semnificativă a vitezei medii.

Leave a Reply