De ce oamenii care nu au văzut niciodată o tornadă îşi construiesc case din beton

tornado_distrugeriInginerii europeni vor lansa o campanie de educare a persoanelor care locuiesc în celebra “Aleea Tornadelor”

Centrul Statelor Unite. În fiecare an America trăieşte drama tornadelor care spulberă totul în cale şi asta nu datorită puterii extraordinare pe care o au, ci datorită pereţilor milimetrici din care sunt construite casele în zona numită “Aleea Tornadelor”.

Daca în restul lumii cel mai sigur loc din casă este sub tocul uşii, în America acesta nu este altundeva decât în cada din baie, care cântăreşte de două ori mai mult decât restul casei şi care oferă cel mai bun refugiu în cazul în care tornada îţi face o vizită.

Echipa europeană declară că simpla construirea a unei case din beton transformă pe loc o tornadă ucigătoare într-un vânt foarte puternic.  Inginerii au început o campanie de informare a cetăţenilor care se confruntă cu această problemă şi care trebuie convinşi că fenomenul “pierderii” celor dragi nu trebuie neapărat trăit, atât timp cât foloseşti materiale de construcţie cu o duritate superioară pieselor de LEGO.

Leave a Reply