Din cauza falsificărilor masive monedele de 1 cent şi 5 euro-cenţi vor fi retrase de pe piaţă

monede_retrase_euroBanca Centrală Europeană a luat această măsură datorită afluxului uriaş de monede false care au invadat tot continentul.

Frankfurt, Germania. Unele din cele mai iubite monede din istoria bătrânului continent vor fi retrase începând cu acest an, datorită falsificatorilor care reuşesc ca an de an să arunce pe piaţă sute de miliarde de astfel de monede, cu implicaţii majore la nivel financiar european.

Acest fenomen a apărut odată cu crearea de noi sisteme de siguranţă pentru bancnotele clasice, care au devenit imposibil de falsificat.

În schimb, monedele de 1 cent şi 5 euro-cenţi sunt foarte uşor de contrafăcut deoarece nu au incluse nici un fel de sisteme de siguranţă, iar nivelul de vigilenţă al cetăţenilor europeni este foarte scăzut în ceea ce le priveşte, lucru care pune poliţia în imposibilitatea anchetării acestor falsuri.

Comunicatul Băncii Centrale stipulează că deşi pe piaţă aproximativ 78% din monede sunt falsuri, populaţia nu trebuie să se impacienteze şi le pot folosi şi pe acestea, până la eliminarea completă a acestora din sistemul bancar european.

Leave a Reply