ExxonMobil va îngropa mari cantităţi de plante pentru generaţiile viitoare

exxon_mobile_reface_petrolDecizia doreşte să atraga fonduri suplimentare de la bugetul statelor care doresc să se implice în acest proiect.

Irving, Statele Unite. Cea mai mare companie petroliere din lume a anunţat lansarea unui nou proiect foarte îndrăzneţ. Compania doreşte să îngroape cantităţi uriaşe de plante şi animale moarte, pentru a putea reface în viitor resursele de petrol ale planetei.

‘’Deşi toată lumea crede că petrolul este o sursă de energie epuizabilă, ne dorim să putem schimba această imagine şi să demonstrăm că lucrurile nu stau deloc aşa. Dacă Pământul a fost capabil să producă o astfel de resursă nu înţeleg de ce omenirea nu ar putea să o facă înca odată. Proiectul este unul foarte costisitor, dar dorim să atragem în el multe state puternice, care vor dori să investească în viitorul energetic al planetei ’’ a declarat Michael J. Boskin, directorul general al companiei ExxonMobil.

Intrebat de ziariştii prezenţi la conferinţa de presă în cât timp se vor putea vedea rezultatele acestui proiect, acesta a declarat că primele extracţii vor putea să fie făcute începând cu anul 60135000.

Leave a Reply