Fatima se modernizeză şi asigură penitenţă rapidă pentru persoanele cu bani

fatima_penitenta_segwayPersoanele care până acum alegeau să meargă în genunchi în scopul ispăşirii păcatelor vor putea să aleagă şi alte variante de penitenţă. 

Fatima, Portugalia. Începând de săptămâna viitoare administratorii lăcaşului de cult care este vizitat de milioane de credincioşi anual vor pune la dispoziţia acestora Segway-uri pentru a putea parcurge mai rapid şi fără prea mare efort drumul penitenţei, lung de aproximativ 800 de metri şi care până acum era parcurs în genunchi de fiecare credincios.

Unul din clerici a declarat că măsura are ca scop grăbirea procesului de penitenţă dar şi creşterea numărului de păcătoşi care vor să fie iertaţi. Dacă până acum statisticile arătau că acest drum era parcurs de aproximativ 700.000 de credincioşi anual, odată cu noile mijloace de deplasare se estimează că mai mult de 2.000.000 de persoane vor dori să facă acest drum sfânt.

Costul închirierii unui Segway este unul modest iar administraţia oferă discount-uri importante pentru abonamente lunare sau anuale.

Leave a Reply