Fetus refuză deja lumea pentru care a fost creat

fat_nastereMedicii din întreaga lume se confruntă din ce în ce mai mult cu astfel de cazuri.

Atena, Grecia. Un caz izolat dar care tinde să se tranforme într-o regula a avut loc în sala de naşteri a unui mare spital din capitală, unde un făt care era pe cale să se nască nu a dorit să iasă din placenta, punând probleme serioase medicilor care trebuiau să ducă la bun sfârşit procedura.

Fătul s-a încăpăţânat să nu iasa din placenta mamei pentru mai bine de 20 de minute, iar orice încercare a medicilor de a sparge micul săculeţ în care se afla s-a lovit de opoziţia copilului.

Pentru a nu risca rănirea acestuia, medicii au decis să nu mai încerce să perforeze cu bisturiul placenta şi au recurs la un truc, pensând cordonul ombilical pentru ca fătul sa nu mai fie alimentat cu oxigenul vital. Dupa circa două minute, timp în care şi-a ţinut respiraţia, fătul s-a văzut nevoit să rupă singur placenta şi să iasă afară pentru o gură de aer.

Medicii spun că se confruntă cu tot mai multe cazuri de acest gen, în special în zonele cu criză economică prelungită cum ar fi: Grecia, Spania, Portugalia şi Italia.

Leave a Reply