Insitutul de Fizică a Pământului a implementat un nou sistem de avertizare în cazul unui cutremur produs cu o oră înainte

averizare-cutremur-marmureanuAstfel, fiecare abonat al acestui sistem va primi confirmarea că afla sub dărâmăturile blocului şi nu este vorba doar de un coşmar urât.

Măgurele, România. Institutul de Fizică a Pământului a anunţat astăzi prin intermediul fostului director general, prof. Înmărureanu, implementarea unui sistem sofisticat de alertă în cazul producerii unui cutremur in zona Vrancea.

Fiecare abonat la acest sistem va plăti lunar 12 ron şi va beneficia de un pager prin care va fi informat dacă vreun cutremur s-a produs sau nu cu o oră în urmă.

Astfel, în cazul în care veţi fi prinşi sub dărâmături, în cazul unui cutremur important, veţi putea primi confirmarea pe acest pager în maxim o oră de la producerea evenimentului.

Înmărmureanu a declarat: “Sistemul nu este unul perfect, dar credem că în timp vom putea scurta perioada în care abonaţii vor putea fi informaţi în legătura cu producerea unui cutremur şi dorim să reducem timpul de aşteptare de la o oră la circa 15 minute. Astfel, stresul celor care se află sub dărâmături şi care nu înţeleg ce s-a întâmplat va scădea dramatic.”

Leave a Reply