Mark Zuckerberg: “Facebook privacy? Yes, sure!”

zuckerberg_scandal_prismBoss-ul Facebook a readus aminte opiniei publice de ce scandalul supravegherii web este unul fals în cazul Facebook.

Recording Alley, fosta Sillicon Valley, Statele Unite. Mark Zuckerberg a dorit să liniştească toţi utilizatorii Facebook cu privire la scandalul Prism şi să le reamintească ceea ce se pare că toată lumea a uitat.

Tânărul CEO a reamintit tuturor celor care au cont pe Facebook că această companie nu trebuie să pună la dispoziţia autorităţilor nici un fel de date “secrete”, deoarece utilizatorii acestui serviciu sunt cei care fac lucrul acesta zi de zi, fără să le pese absolut deloc.

În plus, de multe ori chiar Facebook trebuie să intervină şi să elimine anumite informaţii postate de utilizatori şi care nu ar trebui să ajungă online din diferite motive. Acesta a adăugat că serviciile americane de securitate nu trebuie să facă nici un efort suplimentar pentru a avea acces la date confidenţiale, ci doar să îşi creeze profil-uri online de pe care pot supraveghea absolut totul.

Zuckerberg a dat şi un sfat utilizatorilor Facebook, rugându-i să verifice lista prietenilor, iar dacă găsesc persoane pe care nu le-au întâlnit niciodată în realitate, mai mult ca sigur că aceştia sunt agenţi secreţi însărcinaţi cu colectarea de date “confidenţiale” cum ar fi: ce am mai servit la micul dejun, ce muzică mai ascultăm sau cum este recolta de anul acesta din jocul FarmVille.

Leave a Reply