Prima parapantă wireless îşi aşteaptă utilizatorii

prima_parapanta_whirelessInvenţia a fost pusă la punct de către un american care declară că acest aparat de zbor oferă o experienţă de neuitat.

Alamsa, Colorado. Un pasionat al zborurilor cu parapanta a creat prima parapantă wireless, care nu mai necesită prezenţa corzilor pentru a susţine pilotul.

John Major, inventatorul aparatului a declarat: “În primul rând am vrut să rezolv problema încurcării cablurilor care susţin pilotul atunci când acesta se întâlneşte cu turbulenţe puternice, la altitudini ridicate. Tot ce va trebui să fac în perioada imediat următoare va fi să găsesc pe cineva care să testeze parapanta, deoarece eu nu o pot face, fiind nevoie de mine la sol pentru a monitoriza toţi indicatorii de zbor.

Aş fi putut-o face chiar eu, dar cred că este foarte important să documentăm cât mai bine primul zbor, pentru a face ajustările necesare. Singurul minus al acestui nou tip de aparat de zbor este consumul mare de baterii pe care îl necesită, iar cinci minute de zbor pot fi realizate cu circa 200 de baterii AAA, pe care pilotul va trebui să le schimbe la fiecare 235 de secunde, pentru a se putea menţine “legat” de parapantă.”

Leave a Reply