Rusia va evacua de urgenţă o staţie polară din cauza epuizării stocului de vodkă

statie_polaraDecizia nu este una surprinzătoare ţinând cont de regulile stricte care se aplică în astfel de situaţii extreme.

Undeva în Antarctica. 14 cercetători de la o staţie meteorologică din Antarctica, aparţinând Federaţiei Ruse vor fi evacuaţi de urgenţă în maxim două zile, după ce aceştia au raportat o scădere periculoasă a stocului de băuturi alcoolice din depozitele staţiei.

După cum se ştie există reguli stricte în ceea ce priveşte stocurile minime de băuturi alcoolice, în special vodkă, pe care fiecare staţie meteorologică din zona polară trebuie să le menţină, iar orice scădere a stocului duce imediat la evacuarea zonei şi la închiderea staţiei.

Aceeaşi regulă nu se aplică şi în cazul în care există probleme de stoc ale alimentelor sau apa necesară supravieţuirii, care devin inutile în condiţiile în care cantitatea de vodkă este îndestulătoare.

Deşi cercetătorii ruşi sunt unii din cei mai experimentaţi oameni de ştiinţă, nu trebuie uitat că ei sunt la urma urmei ruşi şi se supun regulilor biologice stricte date de această rasă, care nu poate supravieţui mai mult de 85 de minute fără alcool.

Leave a Reply