Sectorul cinci al capitalei a fost declarat rezervaţie naturală şi va fi protejată de lege

rezervatie_naturala_sectorDecizia era aşteptată de toţi specialiştii zoologi care de mult doreau o lege specială pentru protejarea faunei acestei zone unice în lume.

Bucureşti, România. Ministerul Turismului împreuna cu Ministerul Mediului au luat decizia declarării Sectorului 5 al capitalei Parc Naţional Zoologic, iar Marian Vanghelie  a fost numit guvernatorul acestei zone.

Reprezentanţii acestor două ministere au declarat că odată cu această decizie România are al treilea parc protejat, după Parcul Retezat şi Delta Dunarii.

Unul din zoologii care au făcut parte din echipa decizională a declarat: “Trebuia luată o măsură care să protejeze fauna din acest colţ de rai. Avem specii pe cale de dispariţie cum ar fi “manelistul cu guler alb”, “căldărarul auriu” şi “groparul de adâncime”, specii care au fost trecute şi pe lista celor protejate la nivel internaţional.

Începând de astăzi vom putea organiza excursii tip safarii pentru vizitarea acestei minunătii a naturii, iar cei care îşi permit vor putea merge şi la vânătoare de specimene rare, bineînţeles trebuind să plătească sume destul de mari pentru aceasta. “

Leave a Reply