Sfatul NSA pentru utilizatorii de internet: “Purtaţi-vă normal când trimiteţi un mail”

nsa_prism_scandalSpecialiştii agenţiei naţionale de securitate dezvăluie că sistemele de supraveghere nu sunt foarte sofisticate şi de cele mai multe ori acestea pot fi păcălite.

Washington, Statele Unite. Un reprezentant de rang înalt din cadrul Agenţiei Naţionale de Securitate a transmis cetăţenilor americani şi nu numai să nu se îngrijoreze prea mult în legătura cu sistemul de supraveghere a informaţiei pe internet, deoarece acesta se activează doar în cazul în care utilizatorii au un comportament ciudat.

“Atâta timp cât vă purtaţi normal în faţa calculatorului nu ar trebui să vă temeţi. Persoanele care devin agitate, transpiră din abundenţa şi au un comportament ciudat pot activa sistemul de supraveghere care va monitoriza toată activitatea online a acestora pentru tot restul vieţii. Sistemul implementat de noi este unul rudimentar şi nu foarte sofisticat şi de aceea este şi uşor de păcălit, atâta timp cât nu lăsăm să se vadă faptul că dorim să ascundem ceva de autorităţile americane”.

Leave a Reply