Avertizarea medicilor: shaormele servite pe plaja trebuie protejate cu creme cu factor de protectie crescut

saorma_plaja_consumMedicii ne sfatuiesc sa protejam de expunerea prelungita la soare unele alimente pe care le servim pe litoralul romanesc.

Constanta, Romania. Pe langa cresterea cazurilor de arsuri solare in acest sezon estival, turistii se confrunta si cu un alt gen de probleme. Este vorba de mutatiile genetice aparute la unele alimente pe care acestia le consuma pe litoral si pe care specialistii ne recomanda sa le protejam de radiatiile ultraviolete folosind cremele de soare cu factor mare de protectie.

Celebra saorma de pui, favorita familiilor cu bugete reduse se afla in atentia acestui scandal, nu putine fiind cazurile in care odata cu expunerea prelungita la radiatiile solare, carnea de pui a suferit mutatii genetice transformanduse in carne de porc, ceea ce duce automat la cresterea consumului de calorii pentru fiecare portie servita.

Un alt aliment cu probleme este gogoasa, care in conditiile expunerii prelungite la soare sufera mutatii importante, pierzandu-si celebra gaura si crescand exponential in greutate. Au existat chiar cazuri de copii cu varste fragede care au fost efectiv striviti sub greutatea acestor monstrii alimentari.

Medicii ne recomanda doua metode simple pentru prevenirea acestor mini accidente genetice: consumarea acestor alimente in cursul diminetii sau dupa orele 16:00 sau protejarea acestora cu crema de protectie solara cu factor de minim 50.

Leave a Reply