Guvernul sud african declară că Mandela nu se află în stare vegetativă ci fructitativă

nelson_mandela_stare_vegetativaPrimul ministru a anunţat că această stare dă speranţe doctorilor care doresc să-l readucă pe fostul lider în sânul familiei cât mai curând.

Pretoria, Africa de Sud. Oficiali ai guvernului sud african au dezvăluit presei că fostul lider Nelson Mandela nu se află aşa cum se crede în stare vegetativă, ci într-una mult mai bună, fructitativă, care se pare că îi va permite să se întoarcă în rândul familiei foarte curând.

Medicii au declarat că se face o confuzie între cele două stări care sunt total diferite. În cazul stării vegetative, persoana în cauză este susţinută în viaţă de către aparatele de life support.

În schimb, în cazul stării fructitative pacientul este cel care ţine în stare de funcţionare aparatele care, fără ajutorul acestuia nu ar putea să funcţioneze. Astfel tot spitalul poate să facă economii însemnate de electricitate atâta timp cât pacientul este conectat la reţea.

Cu toate acestea, conducerea spitalului a declarat că nu va mai putea să se folosească de lider prea mult timp, datorită presiunilor familiei şi că va trebui să îl externeze, lucru care va duce imediat la creşterea costurilor cu energia electrică a spitalului.

Leave a Reply