Puşcaşii marini cer interzicerea bombelor de mare putere din cauza zgomotului pe care îl fac

bombe_afganistan_jdamAceştia se confruntă cu sindrom post-traumatic, nu din cauza violenţei din teatrele de operaţiuni, ci din cauza zgomotului pe care îl fac bombele lansate de bombardierele americane.

Afganistan. Una din cele mai puternice bombe convenţionale, celebra JDAM se pare că îşi trăieşte ultimele clipe de viaţă deoarece aceasta va fi interzisă în curând la cererea soldaţilor americani de pe fronturile din Afganistan şi Iraq.

Aceştia se plâng că nivelul zgomotului în aceste conflicte a devenit insuportabil şi  din această cauză aceştia suferă de sindrom post-traumatic la întoarcerea acasă.

În plus, majoritatea soldaţilor se plâng că nu mai pot asculta melodiile preferate în caşti, tocmai din cauza zgomotului, lucru care duce la un nivel de concentrare mai scăzut şi la scăderea eficienţei acestora în uciderea de civili afgani.

Bombele JDAM în cauză cântăresc aproximativ 2 tone, pot distruge totul pe o rază de două ţări de mici dimensiuni şi costă cât toate casele distruse la o trecere a unei tornade.

Leave a Reply