Regula de 5 secunde pentru mâncarea căzută pe jos se schimbă datorită bacteriilor tot mai inteligente

regula_cinci_secundeMedicii recomandă persoanelor care au scăpat mâncare pe jos să nu se mai bazeze pe faptul că bacteriile aşteaptă cinci secunde până atacă alimentele

Los Angeles, Statele Unite. O echipă de biologi americani au descoperit faptul că în ultima decadă bacteriile care ne înconjoară peste tot au devenit mult mai inteligente decât în trecut şi au început să trişeze în ceea ce priveşte mâncarea scăpată pe jos şi pe care decidem totuşi să o consumăm.

Dacă până acum toată lumea ştia că este sigur să consume alimentele căzute dacă reuşim să le ridicăm în mai puţin de cinci secunde, medicii confirmă faptul că bacteriile au început să devină nerăbdătoare şi aşteaptă maxim 3 secunde până la contaminarea mâncării.

Astfel, toate persoanele sunt rugate să devină mult mai conştiente de acest aspect pentru a-şi păstra sănătatea. Comportamentul bacteriilor se pare că s-a schimbat în principal datorită penuriei de mâncare care afectează şi lumea microscopică, nu numai lumea noastră.

Leave a Reply