Studiu: încălzirea globală face pinguinii din Antarctică să nu mai suporte atingerea semenilor

studiu_pinguini_incalzireÎn ultimele decenii încălzirea globală îi face pe aceştia să se îndepărteze unul de celălalt, lucru foarte periculos pentru supravieţuirea speciei.

Antarctica. Un studiu care s-a întins pe mai multe decenii arată adevărata faţă a fenomenului încălzirii globale. Cercetătorii au studiat populaţiile de pinguini din această zonă a globului, care în decurs de numai 50 de ani şi-au schimbat complet comportamentul.

Dacă la jumătatea secolului trecut aceştia puteau convieţui împreună, acesta fiind şi unul din secretele supravieţuirii acestora, momentan pinguinii nu mai suportă atingerea unui semen, datorită faptului că temperaturile au crescut foarte mult în aceşti ani.

Nici măcar în cele mai reci perioade ale sezonului rece aceştia nu mai formează celebrele grupuri pentru a putea îndura frigul. Specialiştii spun că pinguinii au devenit foarte irascibili, îşi părăsesc partenerele de viaţă foarte des, spre disperarea acestora, care recurg de multe ori la gesturi suicidale în gura balenelor ucigaşe şi petrec din cauza caniculei cea mai mare parte din viaţă la “plajă” pentru a se putea răcori.

Biologii trag un semnal de alarmă şi declară că în maxim 20 de ani, din cauza căldurii pinguinii masculi nu vor mai dori nici măcar să facă sex pentru perpetuarea speciei. Ar fi primul caz în lumea animală, în afară de cel al oamenilor, când acest lucru se va întâmpla.

Leave a Reply