Teroristul de la Iaşi va trebui să repete examenul practic de electronică aplicată

asachi_teroristDecanul facultăţii Asachi din Iaşi nu înţelege cum tânărul a reuşit să termine facultatea şi să nu fie capabil să construiască un dispozitiv explosiv funcţionabil.

Iaşi, România. Conducerea Universităţii Asachi a declanşat o investigaţie internă după atentatul terorist eşuat de acum câteva zile, în urma căruia absolut nimeni nu a fost rănit. Astfel, rectorul facultăţii doreşte să afle cum este posibil ca un student la electronică, care a reuşit să ia cu brio toate examenele, inclusiv pe cel de licenţă, să nu fie capabil să construiască un sistem elementar de detonare a unei încărcături explosive.

Rectorul a declarat: “Este o palmă pe care o primim din partea acestui fost student şi este timpul să tragem un semnal de alarmă cu privire la calitatea învăţământului din ţara noastră şi de modul în care sunt pregătiţi studenţii nostri. Ceea ce trebuia să construiască acest tânăr nu este un lucru complicat şi se predă în primul an de facultate, în special pentru elevii arabi care studiază în ţara noastră, dar se pare că profesorul pe care l-a avut studentul nu şi-a făcut treaba cum trebuie şi va trebui să aflăm circumstanţele în care acesta a absolvit.”

Conducerea facultăţii a cerut profesorilor să fie mult mai exigenţi cu elevii lor, pentru ca astfel de tentative teroriste să nu mai eşueze pe viitor şi astfel să arunce învăţământul românesc în derizoriu.

Leave a Reply