Primul caz de braconaj de urși polari pe continentul african

URS_POLAR_BRACONAJ_AFRICATribul care a fost prins cu un exemplar de urs polar nu a putut fi amendat din motive lesne de înțeles.

Lerala, Botswana. Saptamâna trecută o echipă specială care are rolul de a proteja speciile pe cale de dispariție de pe continentul african cum ar fi: elefanții , rinocerii și leii, a reușit să descopere primul caz de braconaj de urși polari de pe acest continent. Este vorba de un urs polar în vârstă de 23 ani care  a fost ucis și capturat de către unul din triburile din estul țării, urs care a străbătut aproximativ 8000 de kilometrii din zona polară în căutarea hranei. Șefii tribului declară că vinovați sunt tocmai rangerii care se pare că nu au informat corect populația din această zonă cu privire la toate speciile care sunt protejate de lege.

Datorita acestui fapt, oficialii din Botswana nu au putut să ia nici o măsură împotriva acestora dar au relansat programul de informare cu privire la toate speciile pe cale de dispariție care ar trebui protejate, inclusiv în această țară. Printre acestea se numară pinguinul imperial,  vulpea polara și morsa.

Leave a Reply